Kasteel Terworm

Het lijkt een sprookje.
In een kasteel waar ooit graven en baronnen het alleenrecht hadden op een betoverend verblijf, kan iedereen zich nu even kasteelheer en -vrouw wanen. Wie tussen stoere torens door via de toegangspoort het binnenplein betreedt, kan niet anders dan eerst even rustig om zich heen kijken.
Het stoere kasteel Terworm dat een decennium geleden nog op instorten stond, is in 1999 met trots herrezen na een ingrijpende renovatie. Hier echter geen protserige ridderromantiek maar een stijlvol kasteel, dat met respect voor zijn historie sober smaakvol werd ingericht als luxe hotel vol eigentijds comfort en culinair genot.
Voor onze Maître d’Hôtel en Keukenchef is ieder seizoen weer een nieuwe uitdaging. Maar ook de natuur rondom, de tuinen en wijde omgeving maken ieder seizoen aantrekkelijk. De eerste bloembollen kondigen steeds vroeger de lente aan, hoogstamfruit ontluikt op het landgoed. Voelt u die heerlijke lentewarmte al. Asperges, lamsvlees en ….. lentekriebels. Zomers genieten in een zonovergieten Zuid-Limburg betekent fietsen, wandelen en golfen. Lekker terrasje pikken in Maastricht of luieren aan de gracht van het kasteel. Mediterrane gerechten en geurige zomerkruiden sieren onze menukaart
Natuurlijk…. lang nazomeren in het Heuvelland. De herfst kondigt zich aan in al zijn kleurenpracht. Een opvliegende fazant markeert het wildseizoen. Paddestoelen, truffels, wild zwijn en patrijs. Voor onze keukenbrigade het mooiste seizoen van het jaar.
Wintertijd. Zachtjes valt de sneeuw. De openhaard laat zijn behaaglijke gloed voelen. Glühwein, een mooie sigaar en een glas single malt. Kerstmarkten, theaterbezoek of een stevige winterwandeling. Voorzichtig denken aan het voorjaar, immers ….de eerste bloembollen ontluiken al in februari.
In 2002 is de 1 ha grootte franse tuin, kompleet met Orangerie, gerestaureerd. Het is mogelijk om uw huwelijksvoltrekking hier te laten plaatsvinden. Landgoed Terworm wordt beheerd door Natuurmonumenten en is 200 ha groot. U kunt heerlijk wandelen en fietsen rondom het kasteel. Stijlvolle gastvrijheid in een bijzondere omgeving.
Onderzoekende gasten beheersen de kunst van levensgenieten. Zij kiezen voor stijlvolle ambiance en inventiviteit en willen met volle teugen genieten in een ontspannen omgeving.
U ontdekt dat genieten op Terworm betekent; rust, natuur, luxe en gemak. Overnachten in een van onze suites, gelegen in de Pachthof in het kasteel.
Exclusief vergaderen op een kasteel is ons thema. Het kasteel als ambiance en uw vergadering als enige activiteit die telt. Een moderne geoutilleerde zaal voor max. dertig personen staat tot uw beschikking. Het resultaat van uw vergadering stellen wij voorop.
Wij maken uw verblijf graag extra bijzonder; u bent onze gast !

Kasteel Terworm

Terworm 5
6411 RV Heerlen, Limburg
045-4001111
info@terworm.valk.nl