Kasteel Duurstede

Vind maar eens een nog mooiere locatie als je iets te vieren hebt!

Kasteel Duurstede is een van de oudste middeleeuwse kasteelru?s van Nederland. Het is een sprookjesachtige locatie. De bijzondere ligging, centraal in Nederland, ver weg van elk verkeerslawaai, de unieke kasteeltorens en de ruime binnenplaats maken Kasteel Duurstede bijzonder geschikt voor vele evenementen. Zoals bedrijfsfeesten, presentaties, vergaderingen, seminars, workshops, huwelijken, huwelijksfeesten, bruiloften, verjaardagsfeesten, high teas, diners, tv- en filmopnamen en andere bijeenkomsten.

Voor 40 tot 150 personen
De kasteelbinnenplaats en de twee torens zijn bij uitstek geschikt voor vele activiteiten voor kleinere (vanaf 40 personen) maar ook grotere gezelschappen (tot 150 personen). Dat kan buiten plaatsvinden op de door de kasteelrestanten en slotgracht omgeven binnenplaats. Maar ook in de Bourgondische en Donjon toren zijn de mogelijkheden legio. Met name de 5 verdiepingen tellende Bourgondische toren leent zich prima voor bijzondere feesten bij kaarslicht en open haardvuren. De opdrachtgever beschikt altijd in zijn totaliteit over de monumentale locatie, er maken geen andere gasten gebruik van het kasteel. In de verschillende zalen kunnen verschillende activiteiten plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om op de binnenplaats van het kasteel een tent te plaatsen zodat de capaciteit flink kan worden vergroot.

Bedrijfsfeesten
Op Kasteel Duurstede kunnen unieke bedrijfsfeesten worden georganiseerd. Daarbij kan de opdrachtgever zelf de invulling bepalen of kiezen voor een van de bijzondere feest-thema’s. Al vele bedrijven hebben op het kasteel een thema-feest meegemaakt en denken daar jaren later met veel plezier nog aan terug. Daarbij maakt Ufot Kasteel Duurstede vaak gebruik van de mogelijkheden die het stadje Wijk bij Duurstede zelf biedt. Zo worden dikwijls, voorafgaand aan een feest op het Kasteel, de gasten uitgenodigd in de Grote Kerk op de Markt. Maar ook het clubhuis van de manege net buiten de slotgracht wordt vaak ingeschakeld. Ufot Kasteel Duurstede kan ook het middagprogramma verzorgen met verschillende sportieve en ludieke activiteiten.

Themafeesten
Ufot Kasteel Duurstede biedt bedrijven, naast de gebruikelijke voortreffelijke invulling met entertainment en muzikanten (DJ’s, bands) van traditionele feesten, bijzondere themafeesten. Dit zijn interactieve feesten waarop de meeste gasten zelf een actieve rol vervullen, zonder dat zij worden gedwongen iets te doen. Met muziek, gezelligheid en goed eten en drinken.

De meest succesvolle feesten zijn:
Het feest van Alphons en Sjonnie 
Het testamentfeest van Oom Ottobald
 Het Lotgenoten en Trawantenfeest

Huwelijksfeesten
Kasteel Duurstede is een sprookjesachtig locatie voor een huwelijk. Zodra het bruidspaar de ophaalbrug is overgelopen bevindt het zich op zijn eigen kasteel. In de eeuwenoude Donjon toren is op de bovenste verdieping de trouwzaal ’Het gulden Vlies’. Deze zaal heeft een capaciteit van ca. 50 personen. De huwelijksceremonie kan plaatsvinden op hele uren vanaf 09.00 uur ’s morgens. Ook kan er ’s avonds (vanaf 17.00 tot 20.00 uur) getrouwd worden. Eventueel en in overleg kan men ook buiten in het huwelijk treden op het kasteeleiland in het Prieel/de Muziektent. Buiten is voldoende ruimte voor grotere gezelschappen. De fee?eke kasteelru?, omringd door de spiegelgladde slotgracht met de sierlijke zwanen en het omliggende park, vormen een romantische decor voor een prachtige bruidsreportage.

Ook voor huwelijkrecepties, -diners en -feesten
Op Kasteel Duurstede kunt u de mooiste dag van uw leven volledig laten verzorgen. Naast de huwelijksvoltrekking kunt u toosten met champagne, bruidstaarten aansnijden, recepties geven, stijlvol dineren (in buffetvorm) en de meest unieke feesten houden. Daaraan kunt u zelf invulling geven overeenkomstig uw eigen idee?en wensen, of gebruik maken van de proffesionele ervaring en kennis van Ufot Kasteel Duurstede. De louter positieve reacties bevestigen de deskundigheid maar ook bezieling van het team van Ufot Kasteel Duurstede bij de realisatie van wel heel bijzonder gezellige huwelijksfeesten.

Kasteel Duurstede

Langs de Wal 67
3961 AB Wijk bij Duurstede, Utrecht
0343-571303
info@kasteelduurstede.nl