Château Neercanne

Château Neercanne is het enige terrassenkasteel in de Benelux. Daniël Wolf van Dopff bouwde dit indrukwekkende kasteel in 1698. Hij liet op vier verschillende niveaus een fraaie baroktuin aanleggen. Drie van deze terrassen zijn in hun oude luister hersteld. Vanwege hun unieke waarde genieten zij heden ten dage een beschermde Unesco status. Op 9 december 1991 bood Hare Majesteit Koningin Beatrix als onze geëerde gast de regeringsleiders van de Europese lidstaten een feestelijke lunch aan in Château Neercanne als prélude op het verdrag van Maastricht.

Restaurant Château Neercanne
Château Neercanne kent een rijke culturele en culinaire traditie. Onze medewerkers, voor en achter de schermen, staan garant voor een gedenkwaardige gastronomische ervaring. Wij presenteren u heerlijke culinaire creaties en zorgvuldig geselecteerde wijnen. Vanuit het restaurant vergezelt een prachtig uitzicht over de baroktuinen en de Jekervallei uw verblijf aan één van onze tafels. Onze sfeervolle zalen bieden ideale locaties voor feesten, recepties en vergaderingen.

l'Auberge de Neercanne
Het oudste gedeelte van Château Neercanne is de voormalige kapel. Hier kunt u in een prachtige entourage genieten van een vriendelijk geprijsde originele lunch of van een geurig kopje koffie met een rijke keuze aan patisserie uit de kasteelkeuken. Bij mooi weer wordt de lunch ook geserveerd op ons terras. Een weergaloos uitzicht vormt daar het decor van uw maaltijd. 's Avonds is l'Auberge de Neercanne
beschikbaar voor intieme diners of kleinere feestelijke bijeenkomsten.

Carrière Poswick & Orangerie
Imposante mergelgewelven, sfeervolle nissen en karakteristieke mergelwanden maken deze twee robuuste grotzalen tot een weergaloze en zeer bijzondere ruimte. Carrière Poswick en de Orangerie bieden een moeilijk te evenaren mooie plek voor het houden van feesten, banketten, recepties en presentaties.

De Wijnkelders
De wijnkelders van Château Neercanne zijn gevestigd in de oude gangen van de mergelgrot. Hier wachten onze vermaarde wijnen in een ideale temperatuur en een volmaakte ruimte in alle rust op hun presentatie aan onze gasten.
Op de wanden in de grot leest de bezoeker voor een deel de geschiedenis van het château. Overal ziet men handtekeningen en teksten van bekende en onbekende wijnliefhebbers. Ook ons vorstenhuis liet zich hierbij niet onbetuigd.
Een met niets te vergelijken entourage voor het houden van een wijnproeverij of het gebruiken van een aperitief.

Foto's: Etienne van Sloun

Château Neercanne

Von Dopfflaan 10
6213 NG Maastricht, Limburg
043 - 325 13 59
info@neercanne.nl