Alle kastelen van Nederland


Slot Loevestein - Poederoijen

Bekijk fotoalbum

Slot Loevestein: Méér dan een museum!

Slot Loevestein is een van de bekendste kastelen van Nederland. Vooral door de spectaculaire ontsnapping in een boekenkist van Hugo de Groot, de grootste rechtsgeleerde die Nederland ooit heeft voortgebracht.
Maar Loevestein is nog veel meer! Zowel middeleeuws kasteel als museum in de 21e eeuw. Een fort uit de Hollandse Waterlinie, maar ook een unieke locatie om te trouwen, dineren of vergaderen. Een pleisterplaats voor de cultuur- en natuurtoerist, een nationaal monument van betekenis!

Bezoek
Slot Loevestein is meer dan een kasteel! Het is een vesting in de Oude én de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als 'sluitstuk' van de Hollandse Waterlinie speelde de vesting eeuwenlang een belangrijke rol in deze verdedigingslinies. Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bastions, arsenaal, bomvrij onderkomen, munitiekelder en het straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een 18e eeuws soldatendorp.

Dit verhaal vertellen we met onze nieuwe knallende presentatie 1001 bommen en granaten. Op verschillende plaatsen in de vesting, bijgebouwen en het kasteel zijn interactieve presentaties te vinden met ridders, gevangenen en soldaten in de hoofdrol. Samen brengen ze de explosieve geschiedenis van de vesting en haar bewoners.

Het kasteel en de vesting zijn zelfstandig te bezoeken of met een rondleiding. Ook voor kinderfeestjes, evenementen en bijzondere gelegenheden bent u bij ons aan het goede adres. Bezoek onze website en bekijk de mogelijkheden! Slot Loevestein
Loevestein 1
5307TG Poederoijen, Gelderland

T 0183-447171
F 0183-447190
W www.slotloevestein.nl
E info@slotloevestein.nl

Bekijk kastelen