Alle kastelen van Nederland


Slot Loevestein - Poederoijen

Bekijk fotoalbum

Schrijf jij geschiedenis op Slot Loevestein? Het centraal gelegen slot is een ideale en unieke plek voor jullie bruiloft, vergadering of overnachting.

Slot Loevestein ligt op een unieke plek waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken. In dit oer-Hollandse rivierenlandschap liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Niet de schoonheid van het gebied, maar de strategische ligging bepaalde zijn keuze. De plek was ideaal voor verdediging en om tol te heffen; dat was dan ook precies wat er gebeurde. Loevestein heeft daarna altijd een militaire functie gehad. Als gevangenis waar Hugo de Groot uit ontsnapte in een boekenkist en onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Juist door dit militaire verleden is het gebied rond Loevestein één van de minst verstoorde cultuurlandschappen van Nederland. Een unieke plek waar natuur en cultuur elkaar versterken. De historische sfeer komt u tegemoet zodra u door de toegangspoort de vesting binnenkomt: het straatje met soldatenhuisjes, een imposante kastanjeboom en het uitzicht op het kasteel.

Door de centrale ligging is Slot Loevestein vanuit alle verschillende windstreken goed te bereiken. Het Slot ligt op slechts 20 minuten rijden vanaf de A2 bij Zaltbommel en de A27 bij Gorinchem.

Trouwen in een kasteel: https://www.slotloevestein.nl/trouwlocatie/

In 1361 heeft Dirc Loef van Horne nooit kunnen vermoeden dat eeuwen later het kasteel het toneel zou zijn van vele bruiloften. Slot Loevestein is een officiële trouwlocatie en er mag overal in de vesting getrouwd worden, zowel binnen als buiten. Vaak wordt het ja-woord gegeven in onze eigen Kapel. ’Ja ik wil’ klinkt in deze ruimte nog plechtiger. Na de ceremonie is het tijd voor bubbels & bruidstaart. Onder het genot van een feestelijk glas prosecco neemt het bruidspaar de felicitaties in ontvangst. Daarna is het tijd om de taart aan te snijden met een echt zwaard! Als het bruidspaar vervolgens foto’s gaat maken, neemt een van onze gidsen de gasten mee voor een rondleiding door het kasteel. Na het diner kan het feest losbarsten in de Zael van het kasteel.

De mogelijkheden voor jullie grote dag zijn eindeloos.  We horen heel graag jullie eigen wensen en geven deze ook invulling om er voor te zorgen dat jullie echt de dag van je leven mogen beleven op ons mooie slot.

Vergaderen in een kasteel: https://www.slotloevestein.nl/zakelijk/vergaderen/

Was de vesting ooit bedoeld om de vijand buiten te houden, nu is iedereen er van harte welkom bijv. voor een congres of vergadering. Hier bent u even helemaal weg van de dagelijkse beslommeringen en wordt u geïnspireerd door de stilte, rust, natuur en honderden jaren geschiedenis. Slot Loevestein beschikt over meerdere ruimtes en in combinatie met het stijlvolle interieur staat dit garant voor inspirerende bijeenkomsten. De perfecte locatie om te vergaderen, te brainstormen, bedenken van concepten, onderhandelen of met goede relaties genieten van al het moois dat de omgeving te bieden heeft!  

Slot Loevestein heeft een gratis parkeercapaciteit van 150 eigen parkeerplaatsen (met mogelijkheid om op te schalen naar 250 parkeerplaatsen) en een eigen aanmeerfaciliteit in de Waal.

Overnachten in een kasteel: https://www.slotloevestein.nl/romantisch-overnachten/

Sluit de dag af met een romantische overnachting in de Suite & Breakfast van Slot Loevestein. De voormalige commandeurswoning in de vesting is verbouwd tot luxe erfgoedlogies met twee suites met uitzicht op het 650 jaar oude kasteel en een sfeervolle opkamer. Ook is het mogelijk om in een voormalig soldatenonderkomen te logeren. ’s Nachts gaat de vestingpoort dicht en kunnen gasten in alle rust en stilte genieten van de nacht.  

Onze gastheer Tim Schrijver en/of gastvrouw Renate Vos heten u van harte welkom! Als u de volgende dag uitgerust wakker wordt staat er een heerlijk ontbijt met biologische en streekproducten voor u klaar. 

Tip: kijk op onze website voor leuke arrangementen in combinatie met een diner en vervoer per watertaxi.Slot Loevestein
Loevestein 1
5307TG Poederoijen, Gelderland

T 0183-447171
F 0183-447190
W www.slotloevestein.nl
E info@slotloevestein.nl

Bekijk kastelen