Alle kastelen van Nederland


Château St. Gerlach - Valkenburg aan de Geul

Bekijk fotoalbum

Kan het mooier? Het weergaloos aantrekkelijke Geuldal, het schitterende natuurgebied Ingendael, onze eigen uitgestrekte parken, stijlvolle baroktuinen, een boerenkruidentuin, een hoogstam fruitarboretum, een rozenhof. Al dit fraais maakt Château St. Gerlach tot dé buitenplaats van Maastricht. De geschiedenis van het landgoed gaat terug tot de twaalfde eeuw. Sinds 1997 is hier een hotel en restaurant gevestigd. Royale gastvrijheid in een historische setting te midden van wonderschone natuur. Château St. Gerlach is winnaar van de Dutch Hotel Award 2007.

Hotel Château St. Gerlach
In de voormalige pachthof van landgoed St. Gerlach is nu een karaktervol hotel gevestigd. De 58 schitterende kamers en suites zijn stuk voor stuk voorzien van vijfsterren comfort. Het landgoed beschikt ook over 39 ruime hotelappartement suites, die zeer aantrekkelijk zijn voor een verblijf met meerdere personen. Deze appartementen kunnen tevens gehuurd worden als zijnde hotelkamers en bieden dan plaats aan 54 één- of tweepersoons zeer luxe hotelkamers. Tijdens het uitgebreide ontbijt in ons tuinpaviljoen kijkt u uit over een authentieke kruidentuin en de weidse natuur. Het hotel biedt u een sfeervolle lounge met open haard en een gezellige bar.

Restaurant Château St. Gerlach
Het à la carte restaurant Château St. Gerlach is gevestigd in de voormalige woonvertrekken van de adellijke familie. De diverse salons hebben allen een eigen uitstraling die in harmonie is met de originele wand- en plafondschilderingen. Laat u door ons restaurant- en keukenteam verrassen met een mooie, Frans georiënteerde kaart. Om uw culinaire belevenis compleet te maken biedt de wijnkelder u een keur aan gerenommeerde wijnen.

Bistrot de Liège
Baron de Selys de Fanson was de laatste bewoner van St. Gerlach. Zijn toenmalige keuken, eetkamer en salon zijn nu getransformeerd tot de intieme Bistrot de Liège. De oorspronkelijke robuuste vloertegels, het antieke fornuis en de voorraadkast zijn nog te vinden in de open keuken. In deze informele omgeving kunt u terecht voor een kop koffie met een stuk Limburgse vlaai of een glas Limburgs bier. Daarnaast serveren wij ook streekgerechten, zakenlunches en het wekelijks wisselende menu de la semaine. Bij mooi weer serveren wij op het terras.

Wellness
Op Château St. Gerlach kunt u zich heerlijk ontspannen. Als gast van Château St. Gerlach kunt u kosteloos gebruik maken van het Romeins zwembad, sauna en Turks stoombad. Tevens is op het landgoed het enige gespecialiseerde Kneipp S.P.A. van Nederland gevestigd en een Centre Cosmétique. De gewelfde kelder is getransformeerd in een sfeervolle behandelingsruimte. Door middel van o.a. waterstraalmassages, begietingen en verschillende soorten baden met medicinale kruiden zorgt onze therapeute dat u zich als herboren voelt.

Confereren
Voor al uw zakelijke bijeenkomsten en feesten staan er 6 zalen en salons tot uw beschikking, variërend met capaciteiten van 10 tot 250 personen. Naast de unieke ambiance bieden wij u professionele begeleiding voor de organisatie van uw bijeenkomst.Château St. Gerlach
JosephCorneliAlle 1
6301KK Valkenburg aan de Geul, Limburg

T 043 - 608 88 88
F 043 - 604 28 83
W www.chateauhotels.nl
E info@stgerlach.com

Bekijk kastelen