Alle kastelen van Nederland


Château St. Gerlach - Valkenburg aan de Geul

Bekijk fotoalbum

Kan het mooier? Het weergaloos aantrekkelijke Geuldal, het schitterende natuurgebied Ingendael, onze eigen uitgestrekte parken, stijlvolle baroktuinen, een boerenkruidentuin, een hoogstam fruitarboretum, een rozentuin, een wijngaard, groentetuin. Al dit fraais maakt Château St. Gerlach tot dé buitenplaats van Maastricht. De geschiedenis van het landgoed gaat terug tot de twaalfde eeuw. Sinds 1997 is hier een hotel en restaurant gevestigd. Royale gastvrijheid in een historische setting te midden van wonderschone natuur.

Hotel Château St. Gerlach

In de voormalige pachthof van landgoed St. Gerlach is nu een karaktervol hotel gevestigd. De 59 schitterende kamers en suites zijn stuk voor stuk voorzien van vijfsterren comfort. Het landgoed beschikt ook over 39 ruime hotelappartement suites, die zeer aantrekkelijk zijn voor een verblijf met meerdere personen. Deze appartementen kunnen tevens gehuurd worden als zijnde hotelkamers en bieden dan plaats aan 55 één- of tweepersoons zeer luxe hotelkamers. Tijdens het uitgebreide ontbijt in ons tuinpaviljoen kijkt u uit over een authentieke kruidentuin en de weidse natuur. Het hotel biedt u een sfeervolle lounge en een gezellige bar.

Restaurant Château St. Gerlach

Het à la carte restaurant Château St. Gerlach is gevestigd in de voormalige woonvertrekken van de adellijke familie. De diverse salons hebben allen een eigen uitstraling die in harmonie is met de originele wand- en plafondschilderingen. Laat u door ons restaurant- en keukenteam verrassen met een mooie, Frans georiënteerde kaart. Om uw culinaire belevenis compleet te maken biedt de wijnkelder u een keur aan gerenommeerde wijnen.

Bistrot de Liège
Baron de Selys de Fanson was de laatste bewoner van St. Gerlach. Zijn toenmalige keuken, eetkamer en salon zijn nu getransformeerd tot de intieme Bistrot de Liège. De oorspronkelijke robuuste vloertegels, het antieke fornuis en de voorraadkast zijn nog te vinden in de open keuken. In deze informele omgeving kunt u terecht voor een lunch of diner. Bij mooi weer serveren wij op het terras.

Burgemeester Quicx, Coffee & More
Burgemeester Quicx, Coffee & More, is de gezellige huiskamer in de kasteelhoeve naast de entree van Château St. Gerlach. In deze authentieke sfeer zorgt de barista met koffie uit alle windstreken voor de smaak van nu. De lounge en het lunchgedeelte van de eigentijdse kasteelhoeve bieden de mogelijkheid om ontspannen te werken, te verzinken in gedachten of juist een gesprek aan te gaan. Huisgemaakte soep, ambachtelijk brood, boerenkazen en Limburgse vlaai prijken op het menu. Ook voor een glas wijn of bier kunt u in de voormalige woning van burgervader Quicx terecht.  

Wellness
Op Château St. Gerlach kunt u zich heerlijk ontspannen. Als gast van Château St. Gerlach kunt u kosteloos gebruik maken van het Romeins zwembad, sauna en Turks stoombad. Tevens is op het landgoed Spa & Wellness St. Gerlach gevestigd. Spa & Wellness St. Gerlach heet u van harte welkom voor verzorgende gezichtsbehandelingen, ontspannende massages of verkwikkende lichaamsbehandelingen.

Confereren
Met 15 vergader- en banketzalen biedt het landgoed een diversiteit aan vergadermogelijkheden tot wel 750 personen. De 114 luxe hotelkamers, -suites en -appartementen bieden onderdak aan kleine en grote groepen. Dankzij de historische ambiance, Limburgse gastvrijheid en uitgebreide culinaire mogelijkheden is Château St. Gerlach tevens een inspirerende locatie voor een heidag, productlancering, bedrijfspresentatie, workshop en feestelijk evenement. Naast onze persoonlijke zorg kunt u rekenen op uitgebreide faciliteiten zoals gratis parkeren, gratis wifi en een gratis shuttle service.Château St. Gerlach
Joseph Corneli Allée 1
6301KK Valkenburg aan de Geul, Limburg

T 043 - 608 88 88
W www.stgerlach.nl
E info@stgerlach.nl

Bekijk kastelen