Alle kastelen van Nederland


Kasteel Heeswijk - Heeswijk

Bekijk fotoalbum

Kasteel Heeswijk: een andere wereld
Wie door de toegangspoort van Kasteel Heeswijk de kinderkopjes van de binnenplaats betreedt, stapt van het ene op het andere moment een andere wereld binnen. De rust, de stijl en de dynamiek van bijna duizend jaar historie, nemen u direct bij de hand en creëren een bijzonder soort - voelbare - energie.

Trouw- en feestlocatie, maar ook museum
Gaat u rechts af de brug over naar het hoger gelegen gedeelte, dan komt u bij de Wapenzaal (officiële trouwlocatie), de IJzertoren en het kasteelmuseum (te bezoeken middels rondleidingen). Bovendien bevindt u zich dan pal boven de keldergewelven, de spectaculaire en sfeervolle catacomben van het kasteel, waar (bruids)feesten, partijen en recepties gevierd worden, tot zo’n 250 gasten. Voor het vieren van zeer bijzondere gelegenheden, zijn sinds kort ook de exclusieve Ridderzaal en Salon van Kasteel Heeswijk te huur.

Vergader- en congresruimten
Gaat u linksaf, dan ziet u het Koetshuis, waar vier authentieke en goed geoutilleerde vergaderruimtes gelegen zijn. De voortreffelijke vergader- en trainingsfaciliteiten, congres- en presentatieruimtes – met uitzicht op de mooie kasteeltuin - ademen alle de unieke sfeer van dit door bijna 10 eeuwen geschiedenis geknede kasteel. Het Koetshuis en de Wapenzaal als vergaderlocatie, bieden plaats aan zo’n 80 deelnemers.

Evenementen
Kasteel Heeswijk – met zijn brede slotgracht - is ook het inspirerende decor, waartegen zich door het jaar heen vele tientallen evenementen, concerten, open dagen, exposities, demonstraties en theatervoorstellingen afspelen. Kijkt u er de agenda op onze website eens op na.

Eigen brasserie
Kasteel Heeswijk beschikt sinds een jaar over zijn eigen brasserie: Brasserie Het Koetshuis, een sfeervolle en eigentijds ingerichte horecagelegenheid met terras, waar ontspannen genoten kan worden van een kop koffie, een tussendoortje, een uitgebreide lunch, een aangekleed drankje of een happy hour. Na een rondleding, een concertbezoek, een fietstocht of gewoon zomaar.

Vier seizoenen Inspiratie
Om kort te gaan, Kasteel Heeswijk behoort tot de meest karakteristieke historische locaties van Nederland. De tegelijkertijd robuuste én sierlijke voormalige waterburcht, is monumentaal gelegen in de bossen iets ten zuidoosten van ’s-Hertogenbosch, en opent de poort naar een dynamische wereld. Feestelijk of ingetogen. Vrolijk, stijlvol, intens maar hoe dan ook meeslepend. Bekijkt u onze website eens en laat ons u overtuigen van de kracht van onze lijfspreuk: ‘Kasteel Heeswijk, Vier seizoenen inspiratie’. Website: www.kasteelheeswijk.nlKasteel Heeswijk logo

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
5473 VA Heeswijk, Noord-Brabant

T 0413-292352
W www.kasteelheeswijk.nl
E info@kasteelheeswijk.nl

Bekijk kastelen